יניב עבדיה

האם החתמת דיירים עבור יזם דורש רשיון תיווך ??מסביר מחתים כנציג היזם ומקבל את העמלה מהיזם

item.Author מנהל הפורום עו"ד אילנית צירקלביץ

חוק המתווכים מגדיר בסעיף 1 תיווך כהפגשה בתמורה בין שני צדדים לשם התקשרותם בעיסקה בזכות מקרקעין (כמשמעותה בחוק המקרקעין). סעיף 2 לחוק המתווכים קובע איסור עיסוק בתיווך ללא רישיון בתוקף. כדי לבחון אם מדובר בעיסוק בתיווך יש לברר את העובדות של המקרה הספציפי (כמו למשל, על מה הוחתמו הדיירים, באיזו עסקה ובאיזה שירות מדובר, מהי "העמלה" הנזכרת).