רון

מס שבח - חישוב ליניארי או לא

ברצוני למכור דירה אשר ברשותי כ 20 שנה ( ישנם ברשותי 2 דירות סה"כ ) - האם יש שוני בתמחור מס שבח אם אמכור אותה לפני סוף שנה או בשנה הבאה ????

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב על אף שאין זה נושא הפורום שלנו, בחישוב לינארי יש הבדל אם הדירה תימכר עד סוף השנה (בהנחת מס) לבין שנה הבאה, שככל הידוע להיום אין עדיין הנחה במס. החישוב לינארי מוגבל לעד 2 דירות שנמכרו בדרך זאת ובתנאי שעברו 4 שנים מאז מכירת הדירה האחרונה לגבי המכירה השנייה של החישוב הלינארי. על כן מומלץ להיוועץ לפני המכירה עם עו"ד מתחום הנדל"ן ע"מ לעשות תחשיב הערכה של המסים האמורים לחול. נשמח לעמוד לרשותך במשרדינו בטל: 08-8523123. בהצלחה,