אביעד

עילה לתביעת שוכרת שנפלה בפתח דירת קרקע

אני משכירה דירת קרקע 4 שנים לאותה השוכרת. בכניסה לדירה יש 3 מדרגות והדיירת נתקלה באחת המדרגות ונפלה עם מכה בפרק כף היד ובשפה של הפה. לא ביצעתי שינוי בדירה והכל בסדר עם המדרגות. אם היה שם שינוי זה רק שינוי שהיא גרמה לו האם בכל זאת יש לה עילה לתביעה נגדי?

item.Author מנהל הפורום עו"ד נמרוד ברקוביץ

שלום, אציין כי הפורום בו נשאלה השאלה הינו "תאונות אישיות" - תביעות של מבוטח כנגד חברת ביטוח שלו במסגרת פוליסות תאונות אישיות. שאלתך נוגעת למערכת היחסים בין הנפגע (הדיירת) למזיק (לכאורה - המשכירה), שיכול ולמזיק לפעמים יש ביטוח (בד"כ מדובר בפרק צד ג' בביטוח דירה). למרות האמור לעיל, ביחס לשאלתך לגופה: עילת התביעה האפשרית של הדיירת כלפיך אינה תלויה בשאלה אם בוצע שינוי במדרגות אלא בעיקר בשאלה אם התאונה נגרמה בשל ליקוי שהיה קיים במדרגות (למשל: אי עמידה של המדרגות בתקנים, העדר מעקה וכו') או בשל היתקלות סתמית של אדם במדרגה שיכולה להתרחש גם במידה והמדרגות תקינות לחלוטין ואין מפגע במקום. אם התאונה נגרמה בשל מפגע במדרגות - אזי לכאורה עשויה להיות לדיית עילת תביעה כלפיך כבעלת המקרקעין. כאשר אם לדעתך המפגע נוצר עקב שינוי שיצרה הדיירת במדרגות יהא עליך להוכיח טענה זו.