דוד

מום מולד בכליות - תודה רבה

ב"ה שלום רב לפני כשנה וחצי גילו שהכליה הימנית שלי מתפקדת שליש תיפקוד (ולפי הרופאים היא תלך ותידרדר) הכליה השמאלית עובדת טוב מאוד אך בזמן שהתגלת הבעיה היה בה אבן שיצאה אח"כ(בכאבים גדולים) כ"כ יש לי רמת חלבון מאוד גבוהה בשתן (פי 6 מהנורמה לאחר טיפול תרופתי). יש לציין שהדבר התגלה בגיל 22 _כאמור לפני שנה וחצי) אלך הרופאים אומרים שהמום בכליה הימנית ככול הנראה מולד . שאלתי היא האם מגיעה לי כסף מביטוח לאומי למרות שהתפקוד הכליתי טוב (ב"ה .בזכות הכלייה השמאלית) ?

עו"ד רונן אבניאל

תוכל לפנות בתביעה לנכות כללית. תצטרך לעבור סף רפואי של 40%. המצא מסמכים רפואיים מתאימים וחכה לוועדה הרפואית שם תספר על הקשיים התפקודיים הנובעים מהליקוי הרפואי.