דו"ח מניידת משטרה רגילה
שלום, קיבלתי לא מזמן דו"ח על חנייה לא נכונה מניידת משטרה רגילה (ניידת עם שתי צקלקות כחולות). כשראיתי אותם נונתים לי את הדו"ח, בדיוק באתי אליהם כמישהו עמד בחוץ ודיבר אליי והשני יש בניידת והתחיל לרשום את הדו"ח. אז יש לי כמה שאלות: 1. השוטר שעמד מולי והסבי לי שכבר אי אפשר לבטל את הדו"ח, אחרי שכבר אמרתי לו שאני זז, כי הוא כבר התחיל לרשום אותו. זה נכון? 2. השוטר שעמד מולי היה בלי כובע. שמעתי שאסור לשוטר לעשות כזה דבר. 3. זאת הייתה ניידת משטרה רגילה, לא ניידת משטרת תנועה. אז מותר לניידת משטרה רגילה לתת דוחות חנייה?! 4. הכתב שעל הדו"ח הוא בכללללללל לא קריא. שמעתי גם על זה שאם הכתב הוא לא קריא, יש אפשרות לערער עליו ואפילו לבטל אותו. תודה על העזרה.
ליאור שלום, לשם ביטול דוח יש לפנות למרכז פניות נהגים ארצי. עניין הכובע אינו אלא מיתוס אורבנית ואין לו אחיזה מציאותית. לשוטר מותר לתת דו"ח ללא קשר לסוג הרכב בו הוא נוהג, כולל קטנוע, ואפילו סוס. אם מהכתב לא ניתן להבין את עובדות כתב האישום, הרי שתוכל לפנות ולבקש את שחזור הדו"ח. אם הדו"ח המקורי אינו ברור, הרי שאין מה לשחזר ואין עובדות לפיהן ניתן להאשים אותך. ע"פ רוב, העניין יוסדר ולא יביא למחיקת כתב האישום. שבוע טוב ובהצלחה
שוטר הוא שוטר לא משנה באיזה ניידת לעניין הכובע אין חוק שמחייב דוח שנרשם השוטר לא יכול לבטל בקיצור תחנה כמו שצריך ואל תחפס תירוצים