לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ח

דיווח על מצב רפואי

שלום, אני חייל בשרות סדיר. אני מעוניין בהוצאת רישיון נהיגה ראשון על מכונית. במסגרת הצבא,אני מטופל בקביעות זה זמן מה בתרופות פסכיאטריות,אשר לדעת הרופאים המטפלים בי אין להן כל סיכון בהשפעה על נהיגה. לאחרונה ביקרתי אצל רופאת המשפחה שלי בקפת החולים,אליה אני משתייך במסגרת פרויקט מיקור חוץ.היא הציעה לא לדווח על הטיפול התרופתי,על מנת לא להיגרר לתוך ביורוקרטיה ארוכה,ומכיוון שכאמור לדעתה אין כל סכנה לציבור במקרה שלי. בהנחה ואכן היא לא תדווח וגם אני אמנע מלהצהיר - האם זה עלול ליצור עבורי או עבורה בעיות בעתיד מבחינה חוקית? ואם כן - איזה? אציין שחשוב לי מאוד לקצר ככל האפשר את התהליך הביורוקרטי,משום שאני צריך להספיק להוציא רישיון עד מועד מסוים לקבלת גמלת ניידות מהביטוח הלאומי,ולכן מוגבל מאוד בזמן. בתודה מראש.

item.Author מנהל הפורום דודי דויטש, משרד עורכי דין

ח שלום, ע"פ חוק חלה על רופא חובה לדווח לרשויות על אדם אשר אובחן אצלו קושי רפואי, ואשר בעקבות אותו קושי עלול לדעת הרופא לסכן את עצמו או את הזולת, אם ינהג. כ"כ החוק אוסר עליך לנהוג אם אתה יודע על ליקוי כלשהו העלול להפריע לך לנהוג באופן בטוח. אם גם אתה וגם הצוות הרפואי המטפל בך לא רואים בבעיה הרפואית שלך סכנה הקשורה בנהיגה, הרי שאינך מחויב לדווח. זאת ועוד; אם תדווח בכל זאת, הרי שהנושא יבדק, אתה תוזמן למבדקים שונים והדבר עשוי לעכב אותך במידה רבה. רק אם אכן אם קיבלת חוות דעת רפואית מוסמכת אשר על פיה אין כל מניעה שתנהג, וכן שבנהיגתך אין כל סכנה לאחרים, אמליץ לך שלא לדווח ללא צורך. חג שמח.

ח

רציתי לציין גם,שכעיקרון מאחר והטיפול הפסיכיאטרי נעשה במסגרת הצבא,לרופא המשפחה גם לא אמורה להיות דרך לדעת ממנו בהנחה שלא סיפרתי לו.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה