ראובן

פירוק חברה האם אין מנוס

שלום, קראתי באתר שלכם את המאמר כיצד להימנע מפשיטת רגל או מפירוק חברה, אני בעל חברה שנקלעה לקשיים, כיצד אני יודע האם החברה שלי ומצבה מתאימה ויכולה להימנע מפירוק החברה, מה התנאים הנדרשים להקפאת ההליכים, האם זה יעזור לחברה להתייצב? כמה סדר גודל של זמן שזה מתרחש?

גיא הרשקוביץ, עו"ד מנהל הפורום

ראובן שלום, חשוב להבין כי הליך של הבראת החברה ושיקומה כרוך במינוי נאמן שיכנס בנעליכם כמו גם בכניסת משקיעים או אופציה לרכישתה של החברה, תחת פירוקה. לפני כן יש לבצע עבודה יסודית על מצב חובותיה של החברה ומחזור עסקיה על מנת לאמוד את יכולתה לצאת בכוחות עצמה מהמשבר. כמובן שישנה עדיפות לבעלי המניות בחברה כמו גם העובדים, כי החברה תכנס להליך של הבראה תחת לפרק אותה, כל אלו מצריכים עבודה מדויקת והיערכות והתייעצות עם המומחים הן כדי לגייס רעיונות לייצב את החברה והן על מנת להגיע להסדרים עם הנושים. בשלב הראשוני מומלץ ליצור קשר להשלמת פרטים והמשך בדיקה בדרכים המקובלות.