ינון

תאונת דרכים בחופשה בשירות מילואים

עשיתי תאונת דרכים ביום שישי בחופשה בישרות מילואים לפני 16 שנים. נפצעתי בצוואר. מאז הכאבים הלכו והסתבכו והיום אני ממש סובל. האם ניתן לתבוע להכרה כנכה צה"ל? חשוב לציין שהלכתי בזמנו לעו"ד אזרחי והוא תבע תביעה אזרחית (אבנר או קרנית) וקיבלתי סכום זניח. כמו כן חשוב לציין שאני נכה צה"ל 10% לצמיתות עקב פציעה במהלך השירות.

עו"ד תמר סיון

ינון שלום אינך זכאי להכרה לפי חוק הנכים על פגיעתך בתאונה. החוק חל רק על חיילי חובה בחופשה, ולא על חיילי מילואים. בנוסף, העובדה שתבעת וקיבלת פיצויים מחברת הביטוח, מהווה אף היא מחסום בפני פנה למשהב"ט.

עו"ד תמר סיון

ינון שלום אינך זכאי להכרה לפי חוק הנכים על פגיעתך בתאונה. החוק חל רק על חיילי חובה בחופשה, ולא על חיילי מילואים. בנוסף, העובדה שתבעת וקיבלת פיצויים מחברת הביטוח, מהווה אף היא מחסום בפני פנה למשהב"ט.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל