רוני בבאי

קבלת דמי מחייה ממשרד הביטחון

אני לומדת מהבית באופן עצמאי ותוך כדי עושה טיפולים. לא עובדת כבר מעל לשנה. האם יש אפשרות לבקש קצבת מחיה ממשרד הביטחון או שבגלל הלימודים אין אפשרות? התביעה הוגשה אחרי 4 שנים מהשחרור זה פוגע בזכויות?

עו"ד תמר סיון

רוני שלום, מנוסח השאלה אני מבינה שהתיק עדיין בשלב התביעה ואין עוד קביעה של אחוזי נכות. משהב"ט בד"כ לא מאשר דמי מחיה בשלב זה, אלא אם כן מדובר בפציעה חבלתית ברורה. ישנם כמה סוגים של תגמולי מחיה והלימודים העצמאיים לא בהכרח מונעים קבלתם. פני לעובד/ת השיקום בלשכה בה את מטופלת ובדקי האפשרויות הפתוחות בפניך.

רוני בבאי

אני לא צריכה לפעול מול העורך דין שלי בנושא הזה? רק מול עובד השיקום בלשכה? תודה על העזרה

עו"ד תמר סיון

רצוי בהחלט שעוה"ד יהיה בתמונה וידע על הפניה שלך. מידת המעורבות שלו תלויה במה שסוכם או יסוכם בינכם אבל בד"כ פניות מסוג זה נעשות באופן ישיר חעובד/ת השיקום.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל