דן

פטור ממס הכנסה אשה מבוגרת בבית

שלום רב, חמתי גרה עמנו שנים רבות, חולת לב, סוכרת ורקע רפואי מורכב. אשה מבוגרת. האם הדבר מסייע לי כעצמאי במתן פטור או הקלות במס? מעננו הוא גם המען שלה פורמלית. תודה רבה

עו"ד אריק שלו

אדם אשר חלה במחלה קשה או הוכר כנכה בשיעור 90% ומעלה, יתכן שיוכל לקבל פטור ממס הכנסה. פקודת מס הכנסה קובעת זכאות לפטור מסיבות רפואיות עקב מחלות כמו מחלות לב, פרקינסון, פוליו, סוכרת עם סיבוכים, סרטן, מחלות כבד, עיוורון, חירשות, טרשת נפוצה, מחלות ריאה קשות וכו'. לצורך קבלת הפטור יש להיות מוכר כנכה 100% עקב מחלה או בעיה רפואית אחת או נכה 90% מצירוף של מספר נכויות עקב ליקויים גופניים שונים. ניתן לקבל גם פטור זמני, כל עוד הנכות היא 100% למשך תקופה העולה על חצי שנה. גובה הפטור נמוך מגובה הפטור הניתן במקרה של נכות למשך שנה ומעלה, אך עדיין, גם במחלות שאובדן הכושר בהם נגמר לפני שעברה שנה (אך עברה לפחות חצי שנה) מגיעים כספים רבים בחזרה ממס הכנסה. לצורך קבלת הפטור יש למלא טופס בקשה לפטור למס הכנסה, טופס ויתור סודיות רפואית עבור המוסד לביטוח לאומי ומס הכנסה. טופס נוסף שיש למלא הוא טופס תביעה לקביעת אחוזי נכות לצרכי מס הכנסה. לכל הטפסים יש לצרף אישורים רפואיים ומסמכים המתארים את כל הליקויים והמחלות הנטענות. לאחר תשלום אגרה, יעביר פקיד השומה את הטפסים למוסד לביטוח לאומי בצירוף האישורים, שובר האגרה וטופס הפנייה לוועדה רפואית של הביטוח הלאומי. המוסד לביטוח לאומי יזמין את התובע לבדיקה בפני ועדה רפואית. במידה שהוועדה תיקבע כי לתובע נותרה נכות בשיעור של לפחות 90% יקבל התובע אישור מפקיד השומה לקבלת הפטור הנכסף ממס הכנסה. על החלטת הועדה הרפואית ניתן לערער בפני ועדה רפואית לעררים. יש לזכור כי גם התובע וגם פקיד השומה רשאים להגיש ערעור על גובה הנכות שנקבעה. הפטור ניתן מקסימום שש שנים אחורה רטרואקטיבית בצירוף השנה הנוכחית ובסה"כ עד 7 שנות מס. כדי לממש את הפטור יש להגיש דו"ח שנתי למס הכנסה עבור כל שנה לגביה מבוקש פטור מתשלום המס.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פטור ממס הכנסה