לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
עדי

שאלה

קראתי את תשובתך לשאלתו של יובל ואני נימצא בסיטואציה דומה בית משפט מעכב תיק עד שיוגשו תצהירים עי התובע.לא נקב תאריך . עברה חצי שנה ועכשיו מכינים את התצהירים האם גם במקרה הזה בית משפט יכול לסרב להמשיך תהליך?

עו״ד אריאל פרויליך

נראה על פניו שהמקרה שלך שונה לחלוטין. במקרה שלך לא מדובר בהפסקת תובענה אלא בעיכוב או דחיות בתוך ניהול התובענה . הכנת תצהירי עדות של צד אינה אמורה להפסיק את ניהול התובענה , אם כי, אין שום. סיבה לתת לצד זמן בלתי מוגבל להכנת תצהירים.

עדי

השופט לא תיחם את ההגשה בזמן. בכל אופן, התצהיר שהוכן מצביע על דיסאינפורמציה מיצד המייצג מה שמדאיג אותנו ביותר שאלה: היות ולא ניקבע תאריך להגשת התצהיר,ואני כעד ראשי צריך לחתום עליו אבל אני לא שלם עם מה שניכתב ומרגיש שנעשה "לצאת ידי חובה" האם זו עילה לבית משפט לא להמשיך ההליך? האם בשלב זה אני יכול להחליף ייצוג?

עו"ד אריאל פרויליך

1. נשמע תמוה שהגשת תצהירי עדות ראשית מטעם התובע לא הוגבלה בזמן . לפי הפרוצדורה והמקובל בבתי המשפט נקצב מועד להגשת תצהירים ולא ניתנת זכות להגשת תצהירים ללא הגבלת זמן. 2. אם לדעתך תוכן התצהירים שהוכנו ע"י פרקליטיך אינו מקובל או מספק אין סיבה שלא לאמר להם זאת ולתקן את התצהירים לפני שיוגשו ולהוסיף בהם כל טענה שברצונך לטעון .3כל עוד ההליך מתנהל אין לבית המשפט כל סיבה להפסיק את ההליך לכן השאלה בנוגע להפסקת ההליך לא מובנת. 4. ניתן להחליף ייצוג בכל עת אולם ברור שתאלץ לשלם שכר טרחה לפרקליט שייצג אותך עד היום , ולקבל הסכמתו של עו"ד אחר להמשיך בייצוג בתנאים ובמצב שבו התיק נמצא כיום.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום נזיקין ותאונות