בעל מקצוע שלא סיים עבודתו
היי קניתי דלתות מבעל עסק הוא התקין את הדלתות ונשארו לו כמה פינישים לעשות. ב-2 דלתות דפקטים אני הודעתי לו בזמן אך שראיתי את זה הוא סחב את זה כמעט חודש לגבי הדלתות ובמשך החודש הוטא בא ראה אמר אני צריך לבדוק ולא החליף פעם אמר יחליף דלת אחת ופעם אמר 2 לגבי דלת אחת הוא היה אומר לא בטוח שיחלפו לי וכדו' יום ראחד הוא הגיע לחברה של הדלתות דיבר עם המנהל והמנהל אמר לו שהוא לא מוכן להחליף כי עבר הרבה זמן אמרתי לו שזה בעיה שלו אני הודעתי בזמן ואז הוא אמר תחכה רגע אני אחזור אליך ואז הוא אמר תשלם לי את הכסף שנותר ואז אני אבוא אליך ואחליף את שתיהן אמרתי לו תבוא תסיים ואז אני אביא לך את הכסף ואז הוא התעצבן ואמר אני לא בא אליך עד שלא תשלם את הכסף ואמר הוא תשלם עכשיו או להתראות. אח"כ בעל מקצוע שעבד אצלי בבית ופה ושם מדבר איתו שלא קשור אלי אמר לי שהוא דיבר איתו שגם אם אני אשלם לו הוא לא יחליף דלת אחת אח"כ דיברתי איתו בהודעות ואמרתי לו בא נלך לצד שלישי נסביר לו את המקרה והוא יהיה זה שיפשר בנינו אני אשים אצלו את הכסף ושאתה תסיים הוא יביא לך אך הוא לא הסכים. הוא אמר תשלם את הכסף לחברת הדלתות ושהחברה תהיה אחראית לזה שאני אחליף את הדלתות ולכן יש לי חשש מאוד גדול לגבי זה שהוא יחליף לי את 2 הדלתות ולפי שקיבלתי את המסר האחרון שקיבלתי מהבעל מקצוע לא נראה לי שאני אשלם לו. האם כדאי לי לנסות ותבוע אותו בבית משפט על אי סיום עבודה או שיש מצב שהוא יכול לבא ולתבוע אותי על אי תשלום? מה כדאי לעשות במצב כזה?
אין לי תשובה החלטית לבעייה. יותר מידי עובדות ופרטים קטנים ולא ברורים. ניתן להגיש תביעה לבית משפט לתביעות קטנות בדרישה להחזיר את כל הכסף ששולם עבור הדלתות עקב אי השלמת ההתקנה תוך צילום הפגמים הנטענים. אז השופט יחייב תיקון מצד אחד ותשלום מלא מצד שני.
שאלות נפוצות:
דנה פורטל
דן אלמוג
אסף כהן
אחת בשם ל'