אורי

נפילה מסוס במהלך רכיבה חוויתית - פגישה עם חוקר ביטוח

שלום רב, לפני כשנה נפלתי מסוס במהלך רכיבה חוויתית. במהלך הרכיבה רכבתי לבדי על הסוס כאשר המדריך רוכב על סוס נוסף מלפני (אך לא אוחז בחבל שמחובר אל הסוס שלי). לאחר שיצאנו אל הרכיבה הצטרפו 2 כלבים (שהמדריך הכיר כבר) לטיול. אחד הכלבים הרגיז את הסוסים וכל שלושת הסוסים שהיו בטיול פרצו והחלו לדהור. כל הרוכבים נפלו, לרבות המדריך עצמו. לאחר מכן המדריך אמר "כן זה בגלל הכלבים, הם מרגיזים את הסוסים" אך במהלך הטיול, לא סילק את הכלבים למרות שהיה מודע לסכנה. נפגשתי היום עם חוקר הביטוח מטעם הנתבע והוא שאל אותי מה קרה. הסברתי לו שכאשר הסוס החל לדהור , אז "קפצתי" מהסוס. החוקר התעכב מאוד על המילה קפצתי ושאל שוב "האם קפצת?!" אמרתי לו שפחדתי שיגרם לי נזק רב יותר וציינתי גם שרוכב נוסף העדיף "לקפוץ" מהסוס. מובן שאני לא מרוצה מהתשובה שנתתי לו. האמת היא שעזבתי את המושכות מלית ברירה אחרת הייתי נגרר על הקרקע אך בעת בפגישה עם החוקר כנראה נלחצתי והיה לי קשה לתת תשובה ממוקדת. השאלה שלי היא כזאת: כמה זה סביר שפליטת הפה הזאת תגרום להפסד מיידי? האם זה נורא כמו שנדמה לי? האם הביטוח יעדיף להתפס לעובדה שהנפילה שלי הייתה החלטה רצונית וללכת לבית משפט? תודה רבה לכל מי שמוכן לענות ולעזור!!

item.Author מנהל הפורום עו"ד אריאל פרויליך

לפי הסיפור לא נראה שנגרם נזק מהותי מהעובדה שסיפרת את האמת ולא שיקרת. גם אם קפצת מהסוס הדוהר מתוך פאניקה או פחד רב ופתאומי שאחז בך עקב הדהירה הפתאומית והבלתי צפויה , וגם אחרים קפצו, הרי זו תגובה טבעית בלתי נשלטת הדבר אינו מפחית מרשלנותם של המארגנים. נעובדה שהחוקר "נתפס" לאותה מילה נובעת מחוסר הבנת הסיטואציה הכוללת ונסיון להפיק "רווח" לשולחיו .

אורי

תודה רבה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום נזיקין ותאונות