דנה

תביעה של רשלנות רפואית

לאבי היתה תביעה (לא בבית משפט) מול חברת ביטוח בשל רשלנות רפואית והוצע לו סכום של פיצוי כפשרה בלא להגיש תביעה. לפני שבוע אבי נפטר עקב מחלה אחרת. האם משפחתו יכולה לחתום בשמו ולקבל את הפיצוי במקומו?

item.Author מנהל הפורום עו"ד אריאל פרויליך

לא. הפשרה נועדה לאביך ז"ל בעודו בחיים. כל עוד לא נחתם הסכם הפשרה על ידו אישית אין קיבול להסכם הפשרה וקיבול כזה לא יכול להינתן ע"י יורשי עזבונו. עצם מותו המצער של אביך משנה את גם את נתוני הסדר הפשרה המבוסס, בין השאר, על המשך חייו של אביך ז"ל. יורשי העזבון יכולים כמובן, לדווח לחברת הביטוח שאביך נפטר ולבקש את הסכמת חברת הביטוח לאשר את הסכם הפשרה בשם עזבונו.רק אם תינתן הסכמה כזאת יכולים יורשי העזבון לחתום בשמו.