משפטי– זאפ
משפטיפורומיםשכר טרחה - יחסי עורך דין - לקוח האם העורכת דין שלי גובה ממני יותר מידי ?
חזרה לפורום

האם העורכת דין שלי גובה ממני יותר מידי ?

מוט
מוטי

לפני שנתיים עברתי תאונת דרכים במסגרת העבודה , פניתי לעורכת דין כדי שתטפל לי בתביעה כנגד הביטוח לאומי וחברת הביטוח. הנזק שנגרם לי היו חבלות וכאבים באיזור הגב . מהביטוח לאומי קיבלתי דמי פגיעה עבור הימים שבהם הייתי בחופש מחלה ( בסביבות 2000 ש"ח ) , ונסיון של עורכת דין לאחוזי נכות בשבילי לא צלח , למרות שהלכתי ביחד איתה לועדה הרפואית. ההתנהלות כנגד חברת הביטוח נמתחה כמו מסטיק , לטענתה בגלל שהביטוח הלאומי עיכב מספר מסמכים , עד שלבסוף לפני שבוע לאחר ש"נידנדתי " לה , הבטיחה לי עורכת הדין שהיא מכינה כתב תביעה והולכת להגיש אותו . אתמול , כביכול לאחר שהיא הגישה את או רק כתבה אותו , התבשרתי על ידה שחברת הביטוח הציעה הצעה אטרקטיבית של 30000 ש"ח ושאבוא לחתום. התבשרתי שאני צריך לשלם לה 750ש"ח פלוס מע"מ עבור זה שהיא באה איתי לועדה הרפואית , ועוד 690 ש"ח עבור המכתב עבור בית המשפט , ועוד 13%בכללי על ה 30000. אני חושב שזה היה מיותר ללכת איתה לועדה , כי היו לי כבר פגיעות קודמות בגב , ולא היה נראה שחלה החמרה .לגבי ה 13 אחוז , אני חושב שאני צריך לשלם 11% כי התיק הגיע לפשרה אפילו לפני הגשת המכתב תביעה , אם לא בכלל אפילו אני צריך לשלם 8 %. לגבי המכתב שהיא כתבה , זה לא צריך להיות כלול בעמלה הכוללת של ה 13 או 11 או ה8 אחוז ? אני חושב שיש מצב גדול שעורכת הדין שלי פשוט עושקת אותי , ומגיע לה רק ה 11 או ה 8 אחוז , כי כל השאר פשוט צריך להיות כלול במחיר .ואני בכלל לא יודע , אם חברת הביטוח כבר הציעה את ההצעה עוד לפני שהיא כתבה את המכתב , והיא במהלך של סחיטה , הוסיפה עוד משהו לחשבון , מה שבכלל אני לא יודע אם המכתב הזה בכלל קיים , או שזה סתם המצאה שלה . לא חתמתי על הסכם שכר טירחה. היא פשוט קבעה שככה מגיע לה וזהו, בלי להגיד לי ,״זה מה שסיכמנו ״ . אני לא מבין הרי יש חוק שמורה שמותר לקחת 8 אחוז שכר טירחה על תביעות כאלה , ו 11 אם התיק נסגר בפשרה , ו 13 בפסק דין . עכשיו אי אפשר בכלל לדעת אם היא בכלל הגישה כתב תביעה או בכלל כתבה אותו , אז איך היא דורשת 13 אחוז ? שזה אמור להיות רק אחרי משפט . והאם באופן עקרוני שתי התוספות של ייצוג בוועדה הרפואית והכנת כתב התביעה לא אמורים להיות בשכר הטירחה ? כי לא ראיתי בחוק שיצא שרשום שמגיע לעורך דין 8 אחוז פלוס עמלה עבור ייצוג ועוד ועוד

RE:
אור
אור גל-און, עו"ד

שלום רב, נא ראה לפי ארכה של שאלתך והפרטים הרבים המונחים בה, שאין במסגרת מצומצמת זו כדי להשיב לך כדבעי. אני ממליץ לגשת בעניין זה לייעוץ סדור.