אינה

גובה שכר טרחה בתביעה נגדית

שלום. בעלי תובע אדם שדרס אותו בכוונה וגרם לו נזק במשפט אזרחי. התיק לא מנוהל כתאונת דרכים, הנתבע הוא אדם פרטי. עבור ייצוג משפטי בתיק העו''ד דרש אחוזים מהסכום שנזכה בו וגם 10000 ש''ח פלוס מע''מ כ"מקדמה". בכתב ההגנה הנתבע טען כי דרס כי בעלי "איים" עליו והגיש תביעה נגדית על עגמת נפש בסך 100,000 ש''ח. הצעד הזה של הנתבע היה מאוד צפוי כי זה היה גם קו הגנתו במשטרה. למרות שכשהעו''ד שיכנע אותנו להגיש תביעה הוא אמר שלא יהיו הוצאות כספיות נוספות מלבד שכר טרחה ותשלומי בית מישפט, הוא עכשיו דורש שכר טרחה נוסף לטיפול בתביעה הנגדית. הסכום שהוא דורש זהה ל"מקדמה" שקיבל עבור התיק העקרי (11,700 ש''ח). האם הסכום הזה מוצדק אם להתייחס לעובדות הבאות: 1) התביעה הנגדית היתה צפויה, אך בשום שלב לא קיבלנו רמז שהטיפול בה יהיה בתשלום נוסף. ב) כתב הגנה בתביעה הנגדית יהיה מאוד דומה לכתב תביעה בתביעה העיקרית ואין לעו''ד הרבה עבודה נוספת. ג) לפי אותו עו''ד התיק הנגדי לא יגיע לבית משפט כי אין בו "בשר". ד) אפילו אם כן, שני התיקים יתאחדו בתיק אחד, לפני אותו שופט ובאותם דיונים. ה) החוזה שחתם בעלי לא בידיינו, אבל בשאלה שלי אני מתייחסת רק למקרה שהחוזה שותק לגבי טיפול בתביעות נוספות או נגדיות. אם הסכום שהעו''ד דורש אינו מוצדק, אשמח לדעת מה הוא השכר הסביר. תודה.

אור גל-און, עו"ד

שלום רב, מדובר בשאלה רחבה מאוד, ואנסה להשיב במסגרת מצומצמת זו. ראשית, אין מנוס מבחינת הסכם שכה"ט עליו חתמתם. בנוסף, אכן תביעה שכנגד הינה הליך נוסף, ולגבי שווי שכה"ט בגינה, הדבר כרוך בנסיבות המקרה, ובנסיבות רבות נוספות, לרבות כאלו התלויות כמובן בעורך הדין.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום שכר טרחה - יחסי עורך דין - לקוח