טל כהן

זכות האישה והילדים לגבי הדירה בגירושים

שלום, אם לבני הזוג יש דירה על שמם, מה קורה במקרה של גירושין עם ילדים עד גיל 12? ושאלה נוספת, אם מעוניינים למכירה את הדירה כדי לעבור למקום אחר, האם הגבר מקבל חצי משווי הדירה?

עו"ד גלית צור

זכויותיה של האישה בהליך גירושין לענין דירת המגורים זהות לזכויות הגבר . ככל ושניהם בעלים משותפים ורשומים כדין בזכויות הנכס השותף שלהם. ההליך המשפטי נקרא הליך פירוק שיתוף ואת מוזמנת להיכנס לאתר שלי ולקרוא בהרחבה על התהליך . אין קשר לגיל הילדים. מדורם של הילדים והגנה על קורת גג על כל המשתמע מכך, הם חלק מתשלומי המדור ברכיב המזונות.