מזונות
הוגשה תביעה למזונות מהעזבון בשם הקטינים והאפוטרופא שלהם לא צירפה מסמכים שהיתה צריכה לצרף להרצאת הפרטים. קבוע דיון בתיק לקדם משפט עוד לא נקבע המועד להגשת כתב הגנה כי לא צויינו נתבעים נוספים חוץ מהעזבון. אני זוכה עפ"י צוואת המנוח. זומנתי לדיון. כנראה בדיון יצרפו אותי. רציתי לשאלו 1) האם כבר בדיון אני יכול לטעון שיש לדחות את התביעה כי לא צירפו מסמכים? ואיזה מסמכים כדאי לבקש שבימ"ש יחייב את האפוטרופא לצרף? האם אני יכול לבקש לצרף דו"ח יתרות, תנועות עובר ושב של החודשים שקדמו לתביעה, פירוט כרטיס אשראי? והאם בימ"ש יסכים לחייב אותה להמציא את הנ"ל? כלומר מה נהוג לבקש? דבר נוסף- שמעתי שבהליך אזרחי בימ"ש מחייב צד להשיב בתצהיר לשאלון. האם בדיון אני יכול לבקש שבימ"ש יחייב אותה להשיב בתצהיר לשאלון שאמציא לה בהמשך? או שהדבר בכלל לא אפשרי בבימ"ש לענייני משפחה? ואם הדבר אפשרי- אשמח אם תציין באלו נסיבות יסכים בימ"ש לדבר כזה, אם אתה יכול להפנות אותי לפסק דין בנושא אודה לך.
שלום משה. בית המשפט יכול לחייב אותה במסמכים שציינת וכדאי שתבקש גם תלושי שכר לשתים עשר החודשים שקדמו לתביעה. בבית המשפט לעינייני משפחה אין שאלונים.