מירי

רשלנות רפואית - הפריות

שלום, מרכז רפואי שמתמחה בהפריות חוץ גופיות איבד זרע שהביאו לו מבנק זרע. המידע נמסר למטופלת לאחר שאיבת הביציות, כאשר למעשה היו צריכים כבר להפרותן. מחוסר ברירה נאלצה המטופלת לקחת מנת זרע מתורם אחר (שלא היה לשביעות רצונה) ע"מ שלא להפסיד את החודש הזה. גיל המטופלת (אם זה משפיע) - 38 וחצי. האם יש עילה לתביעה? בערך איזה סכום? ומה אחוזי ההצלחה? תודה!

יאיר סקלסקי, עו"ד

שלום רב מקרה מצער מאוד ומאתגר מאוד מבחינה משפטית. אין לי ספק שמדובר בהתרשלות שניתן להגיש תביעה בגינה אך עולה שאלה של הערכת הנזק. ברור שמדובר בפגיעה באוטונומיה של הפרט ופיצוי בגין כך וכן מתן טיפול שהוא למעשה לא הטיפול המדויק שאותו רצית או ביקשת לעבור. שאלה היא האם עצם ההזרעה בזרע שלא רצית בו היא נזק שניתן לכמתו בכסף. התשובה תלויה גם בתוצאות ההריון. בכל מקרה אשמח להיפגש ולבחון את האפשריות העובדות בפנייך.