שמעון

רשלנות רפואית, כרגע לא נראה שנגרם נזק למטופל

מקרה רפואי שאנחנו עדיין בתוכן. תמצית הסיפור אישתי פנתה לרופאת ילדים עקב זה שהילדה עם חום גבוהה ומקיאה בלי הפסקה. הרופאה יאמר לזכותה לא לקחה סיכון ומייד הפנתה לטרם למספר בדיקות. מייד כשנכנסה לטרם הרופא שם טוען בזילזול.... אין לה כלום חייב לציין הילדה הייתה אפאטית נורא חיוורת יום גבוהה ולאחר 10/13 מיקרי הקאה ב12 שעות רופא בטרם טוען שאין כלום לא שמע להוראת הרופא בקופה ושוחררנו.. אני שלא מצא חן בעיניי הייחס והתגובה החזרתי את אישתי לשם בדרישה לעשות בדיקות דם וצילום חזה כמו שהרופא בקופה דרשה רופא טרם גם בבקשה השנייה זלזל והועיל בטובו בסופו של דבר לעשות כך (בדיקת דם) גם לאחר שהבדיקות יצאו לא טובות לא עשה עם זה מאומה ושוחררנו כלאחר שבנו.. אישתי ואני שטובת הילדה לנגד עינינו לא אמרנו נואש וחזרנו לרופאה בקופה שאמרה תרוצו מייד למיון... כרגע הילדה אובחנה עם דלת כרום המוח! שהתגלה בבדיקה פשוטה של קישיון העורף... כמובן לאחר סבב בדיקות התגלה שאכן זו הסיבה לחום ולהקאות כרגע אנחנו מאושפזים בבי"ח ברזילי נ.ב יש ביידנו את כל המסמכים המאששים את נכונות הדברים הילדה ב"ה בסדר מרגישה כבר יותר טוב. אבל חשוב לציין שכן נגרמה עוגמת נפש מרובה, עלויות.... טרחה וכו...

יאיר סקלסקי, עו"ד

שלום רב, עילת הרשלנות הרפואית מורכבת משלושה ייסודות מרכזיים, התרשלות, נזק וקשר בינהם. במקרה שאתה מתאר, נראה שישנה התרשלות. יש לבחון האם קיים נזק והאם עגמת הנפש שאתה מתאר מהווה נזק בר תביעה. בפשטות התשובה היא כן אולם לא בטוח שעגמת נפש המסתכמת בפרק זמן קצר, כדאית להתעסקות עם תביעה בגין רלשנות רפואית, גם משום שהעלויות אינן מבוטלות.