דוד נוטיק

אי שמירת פרטיות רפואית

עשיתי בדיקת אקו לב וכשנכנסתי לאפליקציה של מכבי לראות את תוצאות הבדיקה ראיתי ששלחו לי תוצאות בדיקה של פציינט אחר. וכנראה שאת תוצאות הבדיקה העבירו גם כן לגורם שלישי. האם אני יכול לתבוע את המרפאה, ואם כן בכמה וכיצד? תודה מראש!

יאיר סקלסקי, עו"ד

דוד שלום, אם בדיקתך אכן הועברה לאדם שלישי יש לך עילת תביעה בגין פגיעה בפרטיות והפרת חובת הסודיות. כיצד ?- בהתייעצות עם עו"ד העוסק ברשלנות רפואית ומשפט רפואי. כמה ? - אוכל להשיב על כך רק לאחר קבלת פרטים מלאים על "עומק" ההפרה ומהות המידע שהועבר, גילך והנזק שנגרם לך (אם נגרם) כתוצאה מהפגיעה. יאיר