חנה פרי

זימון תורים לרופאי סוכרת

המתנתי 5 חודשים לתור לרופא סוכרת במכבי היום קיבלתי הודעת ביטול כי הרופא סיים לעבוד עם מכבי. אמרו לי לקבוע תור במקום אחר. כאשר עשיתי זאת נוכחתי לדעת שהתור הפנוי הראשון יהיה רק בספטמבר 2019. האם הקופה לא אמורה לדאוג לתחליף במקום התור שהיה לי? האם הקופה לא אמורה לדאוג למספר סביר של רופאים בתחום הסוכרת ביחס לחולים במחלה? האם אוכל לתבוע את הקופה על שירות לקוי?

יאיר סקלסקי, עו"ד

שלום רב, התנהלות הקופה אינה תקינה כלל ואינה מתמצאת בשירות לקוי אלא עולה כדי התרשלות בטיפול רפואית. במידה וחו"ח יגרם לך נזק כתוצאה מהתנהלות זו, תוכלי להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית. אולם כעת, לא ניתן להגיש תביעה בגין שירות לקוי אלא לפנות בבקשה לבית הדין לעבודה (כן כן...) למתן צו לכפות על הקופה לטפל בך ולקובע לך תור מוקדם.