רועי דן

ימי חופשה המגיעים לי

שלום, אני מתנדב בצבא ואני מחויב לשנת שירות אחת, אותה אני מסיים בתחילת חודש הבא. נותרו לי שבעה ימי חופשה שמגיעים לי ואני מעוניין להשתמש בהם מהיום בו אצא מבידוד ועד היום בא אגיע להשתחרר. אוסיף ואציין, כי כשעברתי ליחידה הנוכחית אמרתי שאאריך את השירות ליותר משנה, אך אז באה הקורונה ושינתה לי את התוכניות מטעמים אישיים(וגם דברים לא הוגנים שקרו מטעם היחידה מולי). עד כמה שידוע לי, אני צריך אישור מהמפקדים לחתום ימי חופשה, עם הכעס שיהיה להם כשאומר להם שאני לא מאריך, כנראה שהם לא ירצו לתת לי את ימי החופשה המגיעים לי. רציתי לשאול האם הצבא מחויב לתת לי את ימי החופשה המגיעים לי מבחינה חוקית?

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

אציע לך לפנות קודם למפקדים לפני שאתה בוחר לנסות לברר את סיכוייך המשפטיות. בשלב זה מדובר בעניין תאורטי.

רועי דן

בשלב הזה כבר ביררתי מולם והתגובה שלהם היא כצפוי. עד כמה שידוע לי, חיילים מחוייבים לנצל את ימי החופשה שלהם. האם זה נכון שחוקית הם מחוייבים לתת לי לנצל את ימי החופשה שלי? עד השחרור?