אלעד

הסכם ממון - רישום בית על שם צד אחד בלבד

שלום, אני ואישתי לעתיד מתכננים לקנות בית יחד שאלתי היא כזו: אם אנחנו רושמים את הבית על שמי בלבד (בעיקר מטעמי נוחות) האם ניתן לערוך בינינו הסכם ממון שיעניק לזוגתי זכות ראשונים לקנית הבית (בתמורה לסילוק המשכנתא ממני + סכום כסף שיוסכם מראש בצמוד למדד) האם ניתן להכניס סעיף כזה להסכם הממון שנערוך והאם הוא יהיה חוקי/ מחייב ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום הסכם ממון הינו חוזה הצופה פני עתיד אשר יקבע הסדרים רכושיים מתאימים גם לגבי נכסים שתצברו בעתיד , ובו מוסדרים באופן הדדי כל ענייני הממון והרכוש העתידיים בהתאם לרצון והבחירה האישית המוסכמים עליכם. מתוך כך יש בידכם היכולת ליצור בעבור עצמכם את ההסדרים המתאימים והמועדפים עליכם. על מנת ליצור להסכם מעמד מחייב יש לאשרו בערכאה משפטית או לחילופין לאשרו אישור נוטוריוני במידה והוא נכתב ונחתם בטרם הנישואין. ליאור יניר עו"ד, מנהלת הפורום