ענת

הסכם ממון בנוגע לירושות וזכויות פנסיוניות

אנו זוג העומד להינשא חשבנו לחתום על הסכם ממון בשל ירושת בן הזוג, ונכניס נושא ירושת בת הזוג האם רצוי להכניס להסכם נושא זכויות פנסיוניות או שהן מתחלקות בין בני הזוג במקרה של גירושין? ירושות אינן מתחלקות אלא אם היורש מחליט לשתף את בן / בת הזוג אז אולי מיותר לערוך הסכם ממון לצורך זה? במידה ונרכוש דירה משותפת ונכניס חלק מהסכום מירושה, החלטנו כי אם יהיה עלינו לחלק את הנכס, נוריד ת סכום הירושה ולאחר מכן נחלק, האם יש לסכם בהסכם ממון, או שמספיק בחתימת חוזה על דירה? האם חשוב לכלול נושא מזונות אשה או דיור לתקופה באם האשה לא עובדת, לכמה זמן מקובל לתחום את זה? כיצד נקבע הסכום? האם ההכנסות שיש מנדל"ן בירושה שכירות, יכללו כחלק מהכנסה חודשית קבועה של צד אחד במקרה של איזון משאבים, במקרה והצד השני אינו משתכר?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום כל הסוגיות אשר הוזכרו בשאלה מקומם בהסכם הממון במיוחד ועל פי נוסח השאלה עומד להיות שיתוף משפחתי בכספי ירושה שקיימים או עתידיים. (וגם במידה ואין זו הכוונה) כל החלטה אותה תקבלו תהא בעלת תוקף משפטי וזאת בשל העובדה כי הסכם הממון מקבל מעמד של פסק דין כאשר הינו מאושר על ידי ערכאה משפטית. כך גם בנוגע לפנסיות ולתקבולים ממקום העבודה אשר ניתן להחליט לחלקם בעת חלילה פירוד או להותירם אצל האדם אשר צבר אותם. בשל העובדה כי הסכם הממון צופה פני עתיד יש לעשותו תוך מחשבה על המצבים אשר עלולים להיווצר בעת הפירוד. בשל כל אלו ישנה חשיבות רבה לערוך הסכם ממון ובכך למנוע התדיינויות ארוכות בפני הערכאות השיפוטיות. בהצלחה ליאור יניר, עו"ד , מנהלת הפורום