שלומי

המנעות מהסכם ממון והגנה על דירה בעת גירושין

היי אני מתכנן לקנות דירה ראשונה שתשמש להשקעה באזור ה800K. אני כרגע רווק וכנראה שב5 שנים הקרובות אני אהיה נשוי. רציתי לשאול האם יש דרך לקנות דירה ולהגן עליה במקרה של גירושין גם בלי הסכם ממון. חשבתי על הצעד הבא: אקנה דירה על שמי ואקח עליה משכנתא, לא אשלם מס רכישה. לאחר מכן אעביר אותה לאבא שלי במתנה. ע"פ החוק הוא (שזה בעצם אני אשלם במקומו) ישלם מס רכישה בגובה 1/3 מהסכום. הדירה תהיה רשומה על שמו. וככה במקרה של גירושין לא יוכלו לחלק אותה חצי לבת זוג. האם רעיון נשמע סביר ? בעיות שחשבתי עליהן: - האם בית הדין יכול לטעון שמדובר בהסכם פיקטיבי וכן לחלק לחצי את הדירה במקרה של גירושין ? - מה קורה שאני מעביר מתנה את הדירה לאבא שלי? האם אני יכול עדיין לשלם בעצמי את המשכנתא שנשארה על הדירה במקום שהוא יקח משכנתא חדשה (כנראה כבר לא יביאו לו משכנתא כי הוא מבוגר) תודה רבה!

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום שאלותיך רבות עם זאת אנסה לענות בקצרה. דירה שנקנתה בטרם הנישואין (כפי הגדרתך אינך נשוי), אינה מהווה חלק מאיזון המשאבים אלא אם אתה ובת זוגתך תישאו יחדיו בתשלומי המשכנתא ואז ניתן לראות כוונה של שיתוף כאשר את אחוז השיתוף תבחן הערכאה השיפוטית. על מנת לרכוש דירה בטרם נישואין ולהותירה עימך, רצוי להגיע להסכם ממון אשר יסדיר את הנושא האמור, ואף נושאים אחרים. על ההסכם להיות מאושר בערכאה משפטית ולקבל תוקף של פסק דין. בהצלחה ליאור יניר, עו"ד, מנהלת הפורום