אביב

נכסים ורכוש משותף במקרה פרידה

שלום רב אנו נשואים מזה כחצי שנה, גרים בדירה על שם אשתי - הוריה מימנו חצי מהדירה ואף ערכו הסכם האומר כי הדירה משועבדת להם כיום משלמים יחד את יתרת המשכנתא על הדירה טרם החתונה רכשתי דירה להשקעה על שמי מכספים שלי בלבד (כאשר השכירות משלמת את המשכנתא) לפני כחודש רכשתי דירה נוספת להשקעה, גם היא על שמי, ונקנתה מכספים שלי מהתקופה טרם החתונה - גם המשכנתא על דירה זו משולמת מכספי השוכרים. האם במקרה של פרידה אשתי תהיה זכאית למחצית מהדירות הללו אפילו ששתיהן באופן מובהק נרכשו ומנוהלות מחשבון על שמי בלבד וללא שום נגיעה בכספינו המשותפים? איך אני יכול להגן על הדירות הללו במידה ונפרד חס וחלילה..

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום בשל העובדה כי הנכם נשואים והדירות נקנו בזמן הנישואין תהא יכולת לאשתך לפנות לבית המשפט (על פי החוק החדש בטרם הגעה לערכאה שיפוטית לפנות לישוב סכסוך) בנושא האמור. בית המשפט, באם נושא זה יגיע לפתחו, יבחן את כל הפרמטרים ויגיע להחלטה. מכאן עליך להבין כי אין הנושא ברור כלל ועיקר. על מנת להגן , כדבריך, על הדירות עליך ועל אשתך להגיע להסכם ממון המסדיר את כל הנושאים בניכם. הסכם הממון יקבל תוקף של פסק דין ויחייב את שניכם. בהצלחה ליאור יניר, עו"ד

אביב

תודה על תגובתך אני מבין כי כך יהיה לגבי הדירה שנרכשה בזמן הנישואין אבל אם יש דירה שנרכשה טרם הנישואים? והמשכנתא תשולם כל השנים בחשבון נפרד לגמרי? האם הדירה הזו מחוץ לענייני הממון בינינו?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שוב שלום בשל העובדה כי המשכנתא משולמת בזמן הנישואין גם אם מכספי השכירות, ישנה אפשרות כי יראו בכך רצון או הסכמה לשיתוף. ישנם פרמטרים רבים אשר בית המשפט בוחן כאשר הוא נדרש לסוגיה שכזו ואין המדובר בתשובה חד משמעית. בשל כך רצוי לקבל יעוץ בנושא כאשר בו יוצגו כל המסמכים הרלוונטיים בהצלחה יניר ליאור, עו"ד, מנהלת הפורום