אמא מודאגת

חלוקת רכוש בהסכם ממון

הבת שלי עומדת להינשא לבחור חסר אמצעים כלכליים. ברצוננו לסייע לה ברכישת דירה בסכום השווה למחצית משיווי הנכס. כיצד נבטיח בהסכם ממון שחלילה במקרה של פרדה יישמרו זכויותה. מעוניינת לקבל עצה גם לגבי כספים עתידיים שיינתנו על ידינו.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום בשל בעיה בפורום לא קיבלת את תשובתי בנוגע לשאלתך יש לזכור כי הסכם הממון מתייחס לכל הסוגיות אשר עלולות לעלות במידה וחלילה יגיעו הנישואין לקיצם. בנוגע לדירה האמורה ניתן לקבוע כי הבת זכאית בתום הנישואין לקבל הסך אשר הושקע ומחצית מההפרש . לחילופין ניתן לקבוע כי הבת תהא זכאית לסך של 75% מערך הדירה ובן זוגה ל - 25% מערכה ניתן לכונן הסכם בניכם לבין בתכם ובן זוגה כי הכספים הינם כספי מתנה אשר תושב באם חלילה לא יצלחו הנישואין. ניתן להגיע להסכם הלוואה עם הצדדים לבינכם. רצוי אף להתייחס למצב בו הדירה האמורה נמכרת ובמקומה קונים בני הזוג דירה אחרת. ישנן אפשרויות רבות אשר כדאי לבחור מבניהם על מנת שלא יגיעו בני הזוג לערכאות השיפוטיות. על מנת לקבל החלטה בדבר הדרך הנכונה רצוי להגיע לפגישה עם עורך דין המתמחה בתחום. בהצלחה ליאור יניר, עו"ד