אבי

עובדת זרה וזכויות בדירה של אימי ז"ל

שלום רב אני גר בדירה של אימי ז"ל לא רשומה בטאבו על שמי.הדירה רשומה עלי ועל כל האחים חלוקה שווה, ,אני חי עם עובדת זרה פיליפינית שאין לה ארכה שהייה . ,אני רוצה להחתים את אחותי שהיא מצהירה בזאת שאנו זוג לכל דבר שאנחנו מנהלים משק חיים לכל דבר אני חי איתה כבר חצי שנה. על מנת שתקבל שהות בארץ אני חי עם הפליפינית בביתי כידועה בציבור מה ההשלכות לגבי מותי האם יש לה חלק בדירה ? האם יש לה זכויות ? האם היא יכלה להמשיך לגור בדירה אפילו שהדירה רשומה על האחים שלי .? האם זה טוב שאחותי תחתום על התצהיר ?או שזה יסבך את הענין יותר ? אודה על התשובות

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום על מנת לקבל תשובה לכל שאלותיך ישנה עדיפות לפגישה מסודרת עם עורך דין המתמחה בתחום בכדי להבין את כל הסוגיות האמורות. ולהתייחס לשאלות הקשורות לצוואת אמך באם קיימת ולנושאים נוספים המתייחסים לחייך המשותפים עם בת זוגך. עם זאת ועל מנת להתייחס בקצרה אליהן אציין כי אישה ידועה בציבור הינה בעלת זכויות רכושיות כאישה נשואה . בשל כך ועל מנת שלא לגרום לדיונים משפטיים בהמשך, רצוי ואף למעלה מכך, להגיע להסכם בינך לבין בת זוגתך. בהסכם יש להתייחס באופן ברור לדירה בה אתה מתגורר כיום וכן לכל הנושאים הקשורים לחייכם המשותפים. בהצלחה ליאור יניר, עורכת דין