‫מיטל כהן‬‎

הסכם ממון לפני נישואין

אני ובן זוגי מתחתנים בעוד שבועיים. לו יש דירה בבעלותו.ואנו נעבור לגור בה. הוא רוצה לעשות הסכם ממון שבו יאמר שהבית יהיה בבעלותו בלבד ושלי אין כל זכות בבית. חשוב לי לציין שיש לו גם הלוואות שטרם נפרעו במלואם. שאלתי היא האם לאחר החתונה כסף שלי וכסף שלו נחשבים כתא משפחתי אחד? ולכן לא הגיוני שיבקש שהבית יהיה רק בבעלותו ושהוא ימשיך לשלם משכנתא לבד? הרי זה מהמשכורת שלנו... הוא רוצה להמשיך לשלם את המשכנתא מכספו מהמשכורת שלו. ושלי לא יהיה שום זכות בבית. ומה לגבי הוצ' החשמל הארנונה? אם אני משלמת אותם איתו חצי חצי אז כן יש לי חלק בבית... אודה לעזרתך וסיועך בעניין תודה !

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום ראשית מזל טוב בשל העובדה כי הדירה האמורה נקנתה בטרם הנישואין מבקש בן זוגך לעשות הסכם שכזה. עם זאת בהסכם יש לדאוג כי זכותך תישמר בכל האמור לגבי הסכומים אותם תשלמו בגין החזר ההלוואות והוצאות הבית. בנוסף יש לדאוג כי תהא התייחסות לסיטואציה בה הנכם מחליטים למכור את הדירה ולקנות אחרת תחתיה. בהצלחה ליאור יניר, עורכת דין