דויד

הסכם ממון לפני נישואין

ברצוני לערוך הסכם ממון עם חברתי לפני נישואין. באופן טבעי אני הוא יוזם הרעיון שכן מבין שנינו ברשותי הון רב יותר. אני מעוניין לערוך הסכם ממון בו לכל אחד תהיה זכות בלעדית על משכורתו, קרן השתלמות וזכויות סוציאליות שלו וכן נכסים/ממון שצבר עד הנישואין. בנוסף אני מעוניין שנפתח קופה משותפת לכלכלת הבית שיקום אליה נפקיד כל חודש, כל אחד לפי יכולתו (אני אפקיד יותר ממנה) כספים למימון המחיה. האם זה אפשרי ? האם יש בעיה עם כך שאערוך את ההסכם לבדי לפני ולאחר מכן אציג אותו בפניה עם נכונות להוסיף מקרים חריגים אך כן להיצמד לעקרון של הפרדה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום בשל בעיה באתר התעכבה התשובה. בנוגע לשאלתך, ראשית ראוי לציין כי ישנה חשיבות רבה לכונן הסכם ממון בטרם הנישואין והכל על מנת לייתר הליכים משפטיים במקרה וחלילה יגיעו הנישואין לקיצם. עם זאת חשוב להבין כי על הסכם הממיון להתייחס לפרמטרים הידועים כיום , כגון אלו אשר צויינו בשאלתך, ואף עתידיים אשר אינם מצויים כיום בראש מעיינך. בנוסף על ההסכם להיות מפורט . לדוגמא לא רצוי לציין בהסכם כי כל אחד יפקיד כפי יכולתו..... (כמופיע בשאלתך) אלא לציין אחוז מתוך השכר או לחילופין סכום הפקדה אשר בנוגע אליו ניתן להתייחס תוך העלת פרמטרים משתנים שונים. בשל חשיבותו של ההסכם רצוי ומומלץ להכינו בליווי עורך הדין. בהצלחה ליאור יניר, עורכת דין