גלית

הסכם ממון והפרדת חשבונות

יש הסכם ממון . בבעלותי דירה נכתב שלא יהיה שותף בדירה ואין לו זכויות. יש חשבון אליו נכנס ס כסף משני הצדדים להוצאות שותפות של חשמל מים גז וכו... אך, המשכנתא משולמת רק על ידי. האם זאת הכוונה להפרדת חשבונות ובכך גם אני שומרת על זכויותיי בבית. אשמח אם תאשרי את דבריי וכן, תחדדי את ההסר של ניהול בית משותף וחשבון נפרד. תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום ראשית יש לבדוק הייטב כיצד נכתב הסעיף המתייחס לדירה והאם ישנה החרגה של הדירה מהזכויות המשותפות. בנוגע למשכנתא יש להתייחס שוב לסעיף המתיחס לתשלום. עם זאת יש לתת את הדעת לעובדה כי אומנם יש בידכם חשבונות נפרדים אך בעזרתם הנכם מכלכלים את התא המשפחתי ועל כן יכולה להעלות טענה בדבר זכאות כזו או אחרת, אלא אם אכן קיימת קביעה אחרת בהסכם. על מנת לקיים ניהול בית משותף רצוי לפתוח חשבון בנק אחד בעבור שניכם שאליו יופקדו כספים לשם כלכלת הבית בלבד. עם זאת עלי לציין כי על מנת לקבל יעוץ מלא יש לעבור על תניות ההסכם ולבדוק שאכן הן ברורות וחד משמעיות. במידה ואין כך הדבר רצוי לכונן הסכם נוסף ( או נספח להסכם) המתייחס לפרמטרים אשר אינם ברורים דיים . בהצלחה ליאור יניר, עורכת דין