דורית

נוסח ותוקף של הסכם ממון

האם ניתן לערוך הסכם משותף בנוסח "הסכם ממון" עם בן זוג, שיהיה תקף במידה וניפרד? מדובר על פרק ב', לא גרים ביחד ולכל אחד רכוש ודירה. כוונתי להסכם כחוזה שכירות, שאין בו צורך באישור נוטריון או בימ"ש וחברים יחתמו כעדים. האם הסכם כזה יגן עליי מפני אפשרות של תביעה או דרישה לקבלת חלק מרכושי בעתיד אם ניפרד?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום הסכם ממון במקרה שלכם, כאשר על פי שאלתך עולה כי אינכם נשואין , אינו מחוייב אישור בית המשפט. אך עם זאת, חשוב לציין כי מומלץ לאשר את ההסכם בפני בית המשפט משום שכאשר ניתן תוקף של פסק דין להסכם, מברר בית המשפט את הבנת הצדדים בנוגע לעקרונות החוזה, ובודק את ההסכם כולו ויש ביכולתו אף להעיר הערותיו. כך שהתשובה לשאלתך היא כי אין חובה אך למרות זאת מומלץ לעשות כן. בהצלחה ליאור יניר, עורכת דין