שגית כהן

בני התחתן. אשתו מקבלת דירה במתנה מאמה. הדירה תירשם ע"ש אשתו בלבד. (מקובל והגיוני).

שאלתי: הדירה הינה ע"ש אשתו של בני בלבד. הדירה תהיה ללא משכנתה .אם חלילה בעוד 10/20 שנה יקרה משהו ביניהם.. מה זכויותיו של בני אם בכלל? האם ניתן להיערך מבעוד מועד. אין לנו עניין "לקבל" את הדירה. מובן לנו שהדירה היא מהאם לביתה. תודה רבה מראש:)

item.Author מנהל הפורום עו"ד ליאור יניר

שלום על מנת לענות על שאלתך יש להתייחס למספר משתנים. בתחילה יש לציין כי במידה והדירה תירשם על שם האישה בלבד, יראו את הדירה שייכת לה. עם זאת , במידה ויערכו הצדדים שיפוצים בדירה יוכל בנך לתבוע בגין השבחת הדירה או לחילופין השיפוצים. במידה ותושכר הדירה והכספים ישמשו להוצאות משותפות יתכן שיקבע כי יש לחלק את הדירה באופן יחסי בין הצדדים אך יתכן ולאו. ישנן אפשרויות רבות נוספות אשר יש לתת עליהן את הדעת. בכל הסוגיות הללו , יאלץ בנך להגיע לערכאות השיפוטיות. על מנת שלא להגיע למצב דברים שכזה רצוי ואף מעבר לכך, לערוך הסכם ממון בין בנך לאשתו אשר בו תהא התייחסות לכל אפשרות ( אלו שציינתי בתשובתי ואחרות) והכל על מנת לשמור על זכותם של בני הזוג. בהצלחה ליאור יניר, עורכת דין 6444504 - 03