יסמיןןןןןן

הסכם ממון שני אחרי גירושין

שלום רב, אני ובעלי התגרשנו והוא עזב את הבית לחצי שנה וגר בשכירות במקום אחר. כעת אולי נחזור להתגורר יחד בשביל הילדים הקטנים. לפני הגירושין היה לנו הסכם ממון חתום ומאושר בבית המשפט. האם כשנגור יחד ( ללא חתונה מחודשת ) אבל הכלכלה תהיה משותפת. יש לערוך שוב הסכם ממון ? או שמספיק שנתנהל לפי המזונות שהוא משלם לי וכל מה שסוכם בינינו ? תודה

עו"ד סופי ספקטור

שלום יסמין הסכם הממון נותר בתוקף כל עוד לא העלתם על הכתב שינוי או ביטול ואישרתם בערכאה מוסמכת. כפי שמצוין בחוק יחסי ממון בין בני זוג התשל"ג 1973: "הסכם בין בני זוג המסדיר יחסי ממון שבניהם ושינוי של הסכם כזה יהיו בכתב. הסכם ממון טעון אישור ביהמ"ש לע"מ או ביה"ד הדתי...וכן טעון שינוי של הסכם כזה אישור כאמור". עלולה להיות טענה כי עם ההתנהגות (החזרה לחיים משותפים) בוטל ההסכם אך כפי שציינתי הוראות החוק אינן מציינות זאת. חזרה לחיים משותפים יכולה להחשב לביטול של הסכם הגירושין בדרך התנהגות ואולם במקרה שלך המדובר הוא על הסכם ממון. שינוי של הסכם ממון בין בני זוג צריך שיעשה אך ורק בכתב ושיקבל אישור של הערכאה השיפוטית המוסמכת. יש להבדיל בין חוזה רגיל שכפוף לדיני החוזים להסכם ממון שיש לו מעמד מיוחד בגלל טיב היחסים בין בני זוג, ושביטולו יכול להעשות אך ורק לפי התנאים המפורטים בחוק ולא בדרך של התנהגות. אין באמור להוות תחליף לייעוץ משפטי. בהצלחה!