שני

שאלות בנושא הסכם ממון וירושה

בחור רווק בזוגיות עם גרושה+1 ,רוצים לעבור למגורים משותפים ללא נישואין בינתיים . לה אין כלום לו יש כסף בבנק . בעתיד יקבל ירושה קטנה האם מצידו חייב הסכם ממון? אם לא יהיה הסכם מה קורה בעיניין הירושה? האם אפשר לחתום גם אחרי כניסה למגורים משותפים?

עו"ד סופי ספקטור

שלום שני, הסכם ממון הינו ההליך המומלץ על מנת לשמר על רכוש מסוג כלשהו על שם אחד מבני הזוג. ירושה הינה אישית וכל עוד לא מומשו נכסים ולא נעשה מימוש ושיתוף בכספים. ניתן לחתום על הסכם ממון בכל שלב, חשוב שההסכם יהיה מאומת ומאושר ע"י בית המשפט. תשובה זו אינה מהווה תחליף לייעוץ משפטי.