ליטל

אישור הסכם ממון נעשה בבית משפט או אצל עו"ד?

האם זה משנה אם אנחנו מאשרים הסכם ממון בבית משפט או אצל עורך דין?

סופי ספקטור, עו"ד

שלום ליטל, הסכם ממון בין בני זוג נשואים או זוג העומד להנשא חייב להעשות בכתב וחייב לקבל אישור של בית משפט לעניני משפחה או של בית דין רבני. הסכם שנעשה לפני הנישואין ניתן לאמת בפני נוטריון . הסכמי ממון בין ידועים בציבור או בין בני זוג חד מיניים אין חובה לאשר בבית משפט, מספיק לערוך ולחתום על מנת שיהיה מחייב מבחינה חוזית, כיום אגב, ניתן גם הסכמים אלו לאשר בבית משפט לעניני משפחה. התשובה אינה מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי.