ג'ורג' אליעזר

מכירת רכב ישן בהתאם להסכם מכירה בלי העברת הבעלות מיידית

לפני כשבוע הגעתי להסכם עם מוסך לפרוק מכוניות, מכרתי לו את האוטו הישן שלי, והוא כתב בהסכם המכירה שהוא יעשה את העברת הבעלות על הרכב, אחרי התשלום. כשפניתי אליו שוב על העברה, אמר לי שההסכם בינינו זה כמו העברת בעלות. האם אני יכול להעביר את הבעלות רק על סמך ההסכם בינינו?

עו"ד אורן מנדלר

ג'ורג' שלום, על פי הוראות משרד הרישוי, יש להשלים את העברת הבעלות תוך 15 ימים מיום ביצוע העסקה בפועל, כאשר האחריות על ביצוע העברת הבעלות מוטלת על המוכר, וזאת כל עוד הצדדים לא הסכימו אחרת. היה ועל אף הסיכום הראשוני, אתה מעוניין להשלים את העברת הבעלות בעצמך, ניתן להעביר בעלות בהגעה משותפת למשרד הרישוי/סניף דואר מורשה, או בהסמכת הקונה אותך לביצוע הרישום לבדך באמצעות חתימה על טופס ייפוי כוח. בהגעה לביצוע הרישום יש להציג תעודות זהות מקוריות של מיופה הכוח, של הקונה ושל המוכר ובמקרה שאחד הצדדים הנו תאגיד או חברה, נדרש טופס ייפוי כוח המאושר בידי עורך דין. תשלום אגרת ההעברה מוטל בדרך כלל על הקונה, אך נושא זה נתון להחלטת הצדדים. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.