יונתן

פירסום תמונה שלי ללא ידיעתי

אתר אינטרנט מוכר פירסם תמונה שלי מהצבא בכתבה לא מחמיאה במיוחד לצהל. התמונה נלקחה מצילום של צלם צהלי מבלי ידיעתי ופורסם בחשבון הפליקר שלו, ושומש גם בידי הfidf. אין לי בעיה שהתמונה פורסמה עבור צהל, אך אני מאוד לא אוהב שזה פורסם בכתבה לא מחמיאה. האם יש משהו לעשות בנידון? האם יש עילה לתביעה? (אציין גם שהכתבה פורסמה לפני 4 שנים חשבתי שהורידו אותה אבל לאחרונה גיליתי שהיא עדיין באתר ובחיפושי גוגל..)

עו"ד מיכל לוצאטו

שלום יונתן, באופן עקרוני, בהתאם לחוק הגנת הפרטיות פרסום תצלומו של אדם ברבים בנסיבות שבהן עלול הפרסום להשפילו או לבזותו יכול להיחשב לפגיעה בפרטיות ולהוות עילה לתביעה, אולם שאלתך דורשת בדיקה פרטנית של נסיבות המקרה ואני ממליצה כי תפנה לייעוץ משפטי. בהצלחה. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.