עיקול משכורת
הנני בעלת משרד. היום התקבל במשרדי צו עיקול על כלל נכסי אחת העובדות שלי בצירוף מכתב ממשרד עו"ד שמטפל בנושא שכביכול רשם שזהו צו עיקול משכורת בתיק ההוצל"פ . (חוב לבנק דיסקונט). הפקידה ששהתה במשרד באותו זמן סרבה לחתום על קבלת המכתב. העובדת החייבת החלה כבר מזמן בתהליך של איחוד תיקים / הסדר תשלומים בשל חובות רבים שיצרה אך עדיין לא החלה בתשלום בפועל בטענה כי קיימים גורמים נוספים רבים שהיא חייבת להם ושהיא רוצה לעשות איחוד על כל החובות. מה עליי לעשות בתור המעסיקה שלה ? כיצד הכי מומלץ לי להתנהל מבחינת השכר ? העובדת מדווחת כעובדת שלי בביטוח לאומי כמחוייב בחוק וכמו-כן ואני מוציאה לה כל חודש תלוש מכורת כמובן . היא רווקה וגרה בבית של אמה. אין לה כל רכוש על שמה.
אילנית שלום. אחלק את תשובתי למס' נושאים כעולה משאלתך: א: סירובה של מזכירתך לקבל את הצו לא פוטרת אותך מאי קיומו. השליח שהביא את הצו יגיש תצהיר לפיו היה במקום והפקידה סירבה לקבל , ורשם ההוצל"פ יקבע כי המסירה בוצעה. ב: כל זמן שלא תקבלי בכתב ביטול העיקול - את חייבת להעביר את משכורתה של העובדת ללשכת ההוצל"פ בו ניתן צו העיקול. ג: רו"ח/יועץ מס/חשב שכר ( מי שמכין את תלושי המשכורת) יודע עפ"י נתוני העובדת מהו גובה השכר המוגן שלא ניתן לעקלו בהתאם לחוק הגנת השכר. כל סכום מעל הסכום המוגן את צריכה להעיבר ללשכת ההוצל"פ. ד: את יתרת השכר שלא מוגנת את צריכה לשלוח בשיק ללשכת ההוצל"פ בו ניתן הצו. ה: התעלמותך מאי כיבוד צו העיקול יכול לגרום לכך שאת תחוייבי לשלם לזוכה.
צבי - תודה רבה על הייעוץ והתשובה המפורטת . שבוע טוב ומבורך.