אלונה

הוצאה לפועל פתחו תיק ללא כל הוכחה

שלום רב, פתחו נגדינו תיק בהוצאה לפועל. כשהוצינו את התיק ראינו שמדובר בצ'ק גנוב שבוטל ואח"כ הופקד ב2007 שעל הצ'ק יש תדפיס שהופקד ב2007 וחזר כטופס מבוטל. (בהמשך עו"ד של נמען של הצ'ק פנה בדרישה לשלם אותו, קיבל את אישורי משטרה על גניבת פנקס ואישור מהבנק על זיוף חתימה וסגר את התיק) . הבעיה היא שבתיק הוצל"פ מופיע אותו הצ'ק רק שעל הצ'ק באופן ברור ביותר תוקן תאריך לתאריך ממש שונה ב2009 וכן כמובן הצ'ק לא הופקד כבר פעם שניה וכן כמובן אפילו לא חזר פעם שניה. השאלה היא איך קרה שהוצל"פ קיבלו את הצ'ק הזה שבעין לא מזויינת נראה כמזויף ולא תקף שעברו מעל 7 שנים אפילו מתאריך "המתוקן" ופתחו תיק? האם לא קיימת חובת הוכחה לכל הפחות שהצ'ק חזר בעת פתיחת תיק בהוצל"פ? האם לא בודקים תוקף (7 שנים) מתי בכלל ניתן להגיש גביעת "חוב"? ושאלה נוספת במקרה ותשובה לאחת השאלות האלה היא חיובית - איך ניתן להגיש תלונה נגד הוצל"פ? איפה מגישים? חשוב אולי לציין כאן שמי שפתח תיק הינו איש שוק אפור ידוע ביותר אליו כנראה התגלגלו צ'קים גנובים ולאור כך הסיפור נראה "מלוכלך" במיוחד. האם אני טועה?

בוכובזה סמדר - עו"ד ומגשרת

הבעיה שבטענות מסוג: זיוף מרמה, מתהפך נטל ההוכחה ורובץ על התובע תיק מבחינה משפטית לא פשוט,