ניסים

היינו נשואים 4 חודשים

פרודים עוד 4 חודשים. אשתי רוצה להתגרש כי אנחנו "לא מתאימים". אין לה עילה מוצדקת. ניסיתי במשך חודשיים לשכנע אותה שננסה לחזור, היא אומרת שהיא ניסתה מספיק. בחודש האחרון לא דיברנו.. עוד שבוע דיון ראשון ברבנות. לאחר מחשבה אמיתית עם עצמי החלטתי לוותר, אין לי כוח למאבקים. הפסד שלה.. אני מתכוון להגיד בבית הדין שאני מתנגד להחלטה להתגרש, אבל בגלל שאין לי ברירה אני מוכן להתגרש. מניסיונכם, בית הדין יאשר מידית את הגירושין? או "יכריח" אותנו לנסות שלום בית? חשוב לי מאוד התשובה. תודה רבה.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב בית הדין לא "מכריח" בעקרון. הוא כן ינסה שלום בית ע"מ לא למהר לפרק עוד משפחה בישראל. כדי להתגרש אתה צריך להסכים לתת את הגט והאישה צריכה להסכים לקבלו. הצעתי, לשמוע מה האישה רוצה בדיון ולקחת עוד פסק זמן לניסיון שלום בית - אפשר להיעזר בבעלי מקצוע גם בתקופה הזאת. תמיד אפשר להתגרש אח"כ. שיהיה בהצלחה, www.behore.co.il

ניסים

תודה. היא לא רוצה כלום, רק להתגרש. ולפתוח פרק חדש בחייה. אין דרישות ממוניות, אנחנו מסיימים את העניין יפה. נכון שתמיד אפשר להתגרש אחרי זה, אבל אחרי שיצא המיץ, למה לענות את שנינו??

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אם 2 הצדדים מעוניינים להתגרש - יש להביע הסכמה חד משמעית בעניין הזה מול הרבנים. לדאוג לגור בכתובות נפרדות. להביא תמונות פספורט לתעודת הגירושין וכן אגרה לתשלום לבית הדין. כמו כן יש להביא 2 עדים: רצוי אבות של הצדדים ע"מ לקצר את הליך בירור השמות. בכפוף לכך שימולאו כל הפרטים, ואם אין עומס בבית הדין, יש סיכויים גבוהים שבית הדין ייעתר לבקשתכם האמורה. בהצלחה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בית דין רבני