ב.א.

שאלות בנוגע לנפגע בתאונה שמיועד ללכת להוסטל עקב מצבו הגופני

1.אם נפגע בתאונה מיועד ללכת להוסטל עקב מצבו הגופני ושאינו יכול להסתדר יותר בקהילה. מה זה אומר?בהשלכה על התביעה ובעיקר –על הפיצויים.כי בד"כ מקומות כמו דיור מוגן לוקחים כול פיצוי לעצמם.לא?ולא נותנים לנפגע אישור/תקציב נסיעה לצורך סידורים עבור התביעה-כגון בדיקות מומחים רפואים,התייצבות בבית משפט,צילום מסמכים רפואיים אבל מה קורה במצב כזה שאדם הופך כמעט סיעודי ולא יכול לטפל כבר בעינינים האלו בעצמו ואין לו קרוב משפחה שיטפל עבורו.אי אפשר להגיע לפשרה עוד לפני התייצבות בבית המשפט?כלומר לפני שכול המומחים הרפואים נתנו את חוות הדעת שלהם? בהמ"ש לא יכול לפסוק על סמך מסמכים רפואים בלבד?בטוח היו מקרים כאלו ויש איזשהוא תקדים 2.קראתי באתר כולשהוא ש"בפסיקת בתי המשפט התגבשו שלוש שיטות לחישוב הפסדי שכר של נפגע תאונת דרכים: [א] החישוב הקונבנציונאלי, קרי על פי ההפסד הצפוי והכפלתו בתקופה שנותרה לנפגע תאונת דרכים לעבוד. [ב] החישוב האקטוארי, קרי על פי אחוז הנכות הפונקציונאלית שנרמה לנפגע תאונת דרכים. [ג] החישוב הגלובאלי, קרי על דרך של אומדנא." לא הבנתי את שני סוגי החישובים האחרונים 3..יש לכם תקלה באתר-אי אפשר להכנס ולראות את "7 עצות הזהב לנפגעי ת"ד"

עו"ד זאב פרל

שלום רב, השאלות הנשאלות הינן כלליות ביותר ואינן ברורות, יחד עם זאת להלן מס' תשובות: 1. הטיפול בתביעה יעשה על ידי האפוטרופוס אשר מונה לנפגע. 2. לא מומלץ להגיע לפשרות ללא היוועצות עם מומחים רפואיים, שהרי הם ידעו לקבוע את שיעור הנכות הצמיתה של הנפגע עקב ובגין התאונה. 3. לבית המשפט שק"ד באשר לקביעה ביחס למצב הרפואי של הניזוק וזאת על אף חוות דעת המומחים. יחד עם זאת, לרוב בית המשפט מאמץ את חווה"ד של המומחים, אלא אם אלה תסתרנה על ידי מי מהצדדים. 4. החישוב האקטוארי מביא בחשבון את שיעור הנכות הרפואית התיפקודית אשר נקבעה לניזוק, במכפלת בסיס שכרו, ואת התוצאה מכפילים במקדם היוון לפי תקופת העבודה שנותרה לניזוק (לשכירים עד 67 ועצמאיים בד"כ 70 שנים). 5. התשלום הגלובאלי, כשמו כן הוא, על דרך אומדנה. על בסיס הנתונים אשר נפרסו בפני בית המשפט, בית המשפט מעריך את הפגיעה בכושר ההשתכרות של הניזוק ופוסק באופן הזה את הפיצוי בגין הפסדי ההשתכרות לעתיד. 6.כדאי במקרים שכאלה לפנות לייעוץ ספציפי הנוגע למקרה. 7.בהצלחה.

אלי ביטון

תודה. 1.מה זה שק"ד? 2.הבנתיי שקשה מאוד לסתור את חווות הדעת של המומחים הרפואים בד"כ.לא? יש לך קישור לפסקי דין כאלו במקרה? 3.חבר שלי הוא הנפגע,ומיועד ללכת להוסטל.הענין הואא שאני משכנע אותו שיבטל את התביעה כי מימלא הדיור המוגן יקחו את כול הכסף.אז בשביל מה לטרוח?או שאני טועה?