טל

חלוקת כספי הפנסיה בהליך גירושין

שלום רב אני בהליך גירושין וכבר לגמרי מבולבלת מנושא חלוקת כספי הפנסיה-בדקתי על פי התלושים שלי ושל בעלי כמה כל אחד מאיתנו צבר (הן מהפקדות המעביד והן מהעובד) וראיתי שצברתי יותר. מכיוון שבן זוגי השאיר לשיקולי אם נתחלק או לא- החלטתי שלא. אלא שאני קוראת עכשיו ונראה לי שלא חישבתי נכון. קראתי שצריך לערוך חישוב אקטוארי שמתחקה אחרי שיויון הזכויות הפנסיוניות שנצברו בתקופת הנישואין ואז לקבוע את חלקו של כל אחד מבני הזוג בזכויות: מה זאת אומרת? האם החלוקה אינה 50%-50%? האם בסדר שחישבתי מה הצבירה או שהייתי אמורה לחשב מה הפנסיה הצפויה ע"פ הכספים שנצברו, או שברגע שגיליתי שצברתי יותר אין זה משנה? האם זה משנה שחישבתי ע"פ התלושים ולא ע"פ דוחות קרנות הפנסיה?

עו"ד רינה פוליטי

טל שלום החלוקה השוויונית הינה אך ורק לגבי הכספים שנצברו במהלך הנישואין. ישנם פרמטרים רבים אשר יכולים לסייע בחשיבה על עניין הכדאיות אשמח לעמוד לרשותך לצורך הבהרות. בברכה רינה פוליטי, עו"ד