ליאור א

תמא 38 להורי קשה להתמודד עם התהליך בגלל גילם ומצבם הרפואי.

שלום, הורי בני 78 ו 88 ולאחרונה בבניין שלהם החל תהליך תמ"א והעבודות אמורות להתחיל בקרוב. להורי קשה להתמודד עם התהליך בגלל גילם ומצבם הרפואי. בזמן העבודות בררור שלא יוכלו להתגורר בדירה בגלל בעיות ניידות ותנאים נלווים. בשיחה עם הקבלן הוצע להם שכירות בלבד לזמן העבודות. הורי לא במצב שהם יכולים לעבור לדירה זמנית ולחזור , האם היזם חייב לתת להם דירה אחרת קבועה כדי שיעברו פעם אחת בלבד ? ואם לא האם הדירה בשכירות צריכה להיות שוות ערך לדירה הקודמת ? אנחנו מבולבלים לגבי עניין התיקון לחוק הפינוי בינוי שאושר לאחרונה ולא בטוחים לגבי ההתאמה לעניין תמ"א חיזוק מבנים. תודה רבה מראש , מבקש מענה רק ממי שמוסמך ויודע וכן מודה מאד מראש על תשובה בהקדם האפשרי.

עו"ד שי אליאב

צהריים טובים, כידוע, לאחרונה תוקנו מספר סעיפים בחוק המקרקעין (חיזוק בתים משותפים מפני רעידת אדמה), תשס"ח-2008 וכן בחוק פינוי ובינוי (עידוד מיזמי פינוי ובינוי), תשס"ו-2006. במסגרת התיקונים להלן מספר עקרונות הרלוונטיים לעניין פרויקטים מסוג תמ"א 38: בהתאם להוראות התיקון וכמענה לשאלתך: 1. בהתאם להוראות החוק בעת קידום פרויקט במתווה תמ"א 38 (עיבוי ובינוי) בו קיים בעל דירה אשר במועד החתימה של ראשון הבעלים על ההסכם היה מעל לגיל 80 (גם אם רק אחד מהורייך) או מרותק לביתו באופן קבוע או בן משפחתו של בעלי הדירה המתגורר עמו דרך קבע הוא אדם עם מגבלות על היזם להציע לבעלים מגורים חלופיים (במקרה הצורך מותאמים לבעלי מוגבלות), לכל משך תקופת העבודות. 2. לעניין הצעת היזם לדיור חלוף- יש לשים לב כי על היזם לדאוג באופן יזום למציאת המקום החלופי ולא רק במתן דמי שכירות למקום חלופי, כלומר עליו למצוא בשיתוף פעולה עם הבעלים ו/או מי מהם מקום אשר יענה על צרכי הבעלים המפונים. 3. לעניין פינוי למגורי קבע- אין חובה על היזם לספק לבעלים מעבר למגורי קבע קרי רכישת דירה חלופית ו/או רכישת הדירה הקיימת, לעניין רכישת הדירה הקיימת האפשרות למכירה נתונה למשא ומתן אפשרי עם היזם ו/או כל אדם אחר לצורך רכישת הדירה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי