אלקנה

זכויות בניה לא מנוצלות

שלום מתגורר בבניין משותף לזכותי (כמו גם דיירים נוספים) אחוזי בנייה לא מנוצלים המותרים לתוספת בניה. בפינוי בינוי, האם מתייחסים לאחוזי הבניה הללו ומשקללים אותם בפיצוי ?

עו"ד עזריאל ברנשטיין

שלום רב, במצב כיום אינני יכול לאשש כמה מהיזמים אכן נותנים ביטוי בפועל לזכויות בניה בלתי מנוצלות. אך ישנה הצעת תקן שמאי - 21.1 (טרם נכנס לתוקף) המתייחסת לזכויות בניה בלתי מנוצלות ומצוין בה כי שמאי יבחן את הכדאיות הכלכלית למימוש הזכויות (בשים לב גם לשאלה האם קיימות דירות אשר מימשו בהיתר הבניה זכויות מעבר לשטחן המקורי). ככל שלדעת השמאי קיימת כדאיות כלכלית למימוש הזכויות, הוא ינמק זאת בחוות דעתו השמאית וזכויות אלו יילקחו בחשבון, במקדם המתאים, כחלק משטח הדירה במצב הנכנס. ניתן להעלות סוגיה זו אל מול היזם.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי