היל ה

סירוב לפינוי בינוי בחיפה

בשכונה שאני מתגוררת בה רוצים לעשות פינוי בינוי אין עדיין תבע עירונית או ארצית אבל מחתימים את התושבים על הסכמה לפינוי פינוי עם תוספת של 25 מטר לפחות. מכוון שאין לי יכולת כלכלית להחזיק בדירה בגודל כזה פניתי לעורך דין שאמור לייצג את הדיירים והצעתי מספר פתרונות שונים שיכולים לפתור את הבעיה גם לי וגם ליזם האחת היא לתת לי כסף עבור הדירה והשטח וכך היזם פשוט ימכור את הדירה שאני הייתי אמורה לקבל או לעשות "שמנוך". העורך דין דחה את שתי ההוצאות אמר שהיזם לא יכול לתת כסף לכל מי שלא רוצה בית בגודל כזה כי אין לו את הכסף לתת ל240 משפחות כסף דבר שכבר מעלה לי חשד שאם יפשוט את הרגל אנחנו נהיה בבעיה ושגם אין אפשרות לשימנוך אני לא בטוחה אם הוא בכלל פנה שיזם ושאל אותו האם אחד משתי ההצעות אפשרי. השאלה שלי האם סירוב לחתום על פינוי פינוי בגלל מצב כלכלי היא עילה סבירה לסירוב מבחינת בית המשפט? תודה הילה

עו"ד עזריאל ברנשטיין

שלום רב, נושא התמורות הינו מסחרי. בסעיף 2 לחוק פינוי ובינוי (עידוד מיזמי פינוי ובינוי), תשס"ו-,2006, מצוינים העליות לסירוב שלא יחשבו כבלתי סבירות. אחת מהן היא שעסקת הפינוי ובינוי אינה כדאית כלכלית. מעיון בפרטים שציינת מעלה, איני מתרשם שכך הם פני הדברים במקרה דנן. אני חושב שבשלב כה מוקדם של הפרויקט יש ליצור קשר עם היזם ו/או בא-כוחו, ולהעלות פניהם את הסוגיה בשנית.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי