יונתן

חג הסוכות בצל התמ"א 38

בבנין בו אני מתגורר מתקיים פרויקט תמ"א 38, ועקב כך אין לי אפשרות לעשות סוכה, בחוזה בינינו התחייב היזם לאפשר אורח חיים תקין במהלך העבודות, היות ואני [וכמוני כל דיירי הבנין] אנשים דתים שבימי הסוכות אוכלים, ישנים ושוהים בסוכה בלבד כך שבימים אלו אין לנו כל אפשרות לקיים אורח חיים נורמלי והיות שהשנה אין כל אפשרות ללכת להתארח אצל קרובי משפחה בימי הסוכות עקב מגפת הקורונה. ברצוני לשאול האם היזם מחוייב לדאוג שנוכל לקיים אורח חיים תקין בימים אלו ולדאוג לנו לסוכה? תודה

עו"ד עזריאל ברנשטיין

שלום רב, ראשית, יש לבחון את נוסח ההסכם ואת כלל יתר סעיפיו. ע"פ שאלתך, ישנו בהסכם סעיף המחייב את היזם לאפשר לדיירי הבניין קיום אורח חיים תקין במהלך העבודות. אך יחד עם זאת, ברוב הסכמי תמ"א 38 ישנו סעיף שהבעלים מאפשרים ליזם להשתמש ברכוש המשותף לצורך ביצוע העבודות. לפיכך, יש לאזן בין שני הסעיפים. יידוע היזם על צורך הדיירים לבניית הסוכה ובקשה ממנו לבנייתה גם בחלק מן החצר המשותפת, עשויה להועיל.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי