משה

יחידה על הגג

שלום לך הייתי ממש מעוניין שתייעץ לי משהו אישי בקשר לתמא 38 אני מתגורר בבת ים ובזמן האחרון הגיעו אלינו מספר קבלנים שמעוניינים לעשות אצלנו בבניין תמא 38 לפי מה שהקבלנים אומרים יש להם אישורים לבנות עוד שתי קומות (אנחנו קומה רביעית ואחרונה)עכשיו העניין הוא שלנו יש יחידה על הגג שכמובן רשומה בטאבו.עכשיו שתי הקבלנים שהיו פה שניהם אומרים לי שהם מאד רוצים לבנות פה ושיש רק בעייה אחת שזה היחידה שיש לי על הגג עכשיו שניהם רוצים שאני יגיד להם איזה פיצוי אני רוצה בכדי שאני יוותר על על היחידה .היחידה הזאת עלתה לי מעל 300 אלף שקל והיא קיימת בסך הכל רק 8 חודשים.מה לדעתך אני צריך לדרוש לפיצוי(אין לי בעייה גם לקבל כסף מהקבלנים וגם אין לי בעייה לרכוש דירה נוספת שתבנה בבניין)בתודה מראש משה

עו"ד שי אליאב

המדובר בשאלה שמאית. יש למנות שמאי שיקבע את שווי היחידה. כמובן שיש אפשרות למכור את הדירה ולקבל זכות ראשונים לרכישה מהקבלן דירה חדשה שתיבנה על ידו. אזכיר כי מכירה כאמור תהיה מושא לשומה ממיסוי מקרקעין.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי