מתעניין בתמ"א

תשלום כספי בשווי הדירה החדשה למתנגדים לתמ"א - האם אפשרי?

שלום, אנחנו רוצים לעשות תמ"א 38/2 (הריסה ובניה) בבניין שלנו ויש שני בעלי דירות שמתנגדים. דיברנו איתם בנעימות, ניסינו להסביר, להבין ממה הם חוששים ואיך אפשר לפתור את זה ולא עוזר כלום. הם מוכנים רק בתנאי אחד - שהקבלן יתן להם כסף בשווי הדירה החדשה וככה הם יוכלו לקנות להם דירה אחרת. מדובר באנשים מבוגרים שכל התהליך הזה של מעבר לשכירות וחזרה לדירה אחרת מאוד מפחיד אותם וזה נראה להם כאב ראש וטרטור ולא מתאים לגיל שלהם. ניסינו להסביר להם כבר כמה פעמים שיש להם את כל ההגנות הנדרשות, כולל ערבויות בנקאיות, אבל אין עם מי לדבר, והאפשרות שהקבלן יתן להם כסף בשווי הדירה החדשה זה הפתרון היחיד שיוכל לגרום לזה שהם יסכימו. אני מתאר לעצמי שזה פחות מקובל, אבל רציתי להבין אם יש סיכוי שקבלנים יסכימו לזה. יכול להיות שאני מעלה פה אפשרות לא הגיונית לחלוטין, אבל אולי קיימת האפשרות שהקבלן פשוט ימכור את הדירות שלהם במכירה מוקדמת בפרויקט וככה יוכל להעביר להם את הכסף ברגע שהוא מקבל את הכסף? להבנתי לא מדובר בכסף שבהכרח יוצא מהכיס של הקבלן והוא אפילו יכול לחסוך ככה לעצמו כסף (תשלום דמי שכירות של אותם דיירים). חשוב לציין שאנחנו מעדיפים לפתור את זה ככה בלי האפשרות של תביעה משפטית. אשמח לשמוע את דעתכם, תודה מראש.

עו"ד שי אליאב

ניתן להסכים על הכל במסגרת מו"מ עם חברה יזמית. במידה שהפרויקט כלכלי ואטרקטיבי, חברות נוטות לגלות יותר גמישות לביצוע הפרויקט.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תמ"א 38 ופינוי בינוי